Alperittet Sykkel
 
   
   

 

Klasseinndelingane for 2013:  
Alperittet Comp 50 Km
Alperittet Tur 35 Km
Alperittet Ungdom 16 Km
Alperittet Born 2 Km

Comp: Her sykler vi ungdomsløypa i tillegg til vanlig løype. Vi starter med å sykle den vanlige alperittløypa, når vi passerer "mål", fortsetter vi, og sykle ungdomsløypa i tillegg. Då kjem vi inn på den vanlige løypa ved Framhus, og sykler siste delen en gang til.

Tur: Her skal det ikkje syklast om fjellet, men det går direkte fram til Liasætra,(der vi går av sykkelen og går over brua)og sykler resten av Alperittløypa frå der.

Meininga å ha mellomtid på Liasætra!

 

Årlig arrangerer Stranda Sykkelklubb på Sunnmøre "Alperittet Sykkel". Dette er eit av hovedarrangementa til sykkelkubben, og har ein distanse på 35-50 Km. Antall påmeldte har vore nokså stabil på ca 90 - 100 voksne og 70-80 barn og ungdom. . For å sjå siste oppdateringar, er det berre å gå inn på siste nytt.
Her ser du brosjyra for Alperittet Sykkel 2012
Her er kartet over alperittløypa. Ungdom/Orbea Cup løypa er endra i forhold til i fjor. Løypa går no på asfalt fram til Drege, der dei kobler seg inn på siste delen av Alperittløypa. Denne løypa er på ca 16 km.
Løypeprofil ser du her
Vi starter dei forskjellige klassene på samme sted, men med 5 min. intervaller.


Alperittet Sykkel blir arrangert 01.09.12

Referat fra Sykkelposten 2004:

Karaktergiving av en del terrengritt i distriktet fra 1-6 med 6 på topp. Karakter av Alperittet:6 Sitat:"TOPP. Jeg skal forklare hvorfor. Starten foregår midt i Stranda sentrum(kulturhuset) med mye folk,bra speakertjeneste og ramme rundt. Kanskje skulle en være litt proff med å presentere favorittene før start, for det var ett bra startfelt. Det går opp,opp,opp......rett til himmels. De første 5 km får en blodsmak med kjør opp til skisenteret på fjellet. Selv om det går etter asfalt så"smaker det". Stigning 1:10. Så går det utfor på bra traktorveg. Så stiger det igjen opp en fin fjellveg med fin grus,før en krysser ei elv(bru) og det går nedover på motsatt side. Så går det forbi små vegskiller der folk står i i flokk og heier,omtrent som i en viss "Tour". Fascinerende. Det stiger enda engang fremover dalen mot Hellesylt, og en får en skikkelig trøkk før en når toppen. Så bærer det stort sett utfor dels etter asfalt, før en tar av hovedveien og følger, etter min mening en spektakulær og fantastisk avslutning, der en etter en smal gammel kjerreveg ser Stranda sentrum i fugleperspektiv. FANTASTISK. Siste mila er lettkjørt etter asfalt/grus og mål i Stranda sentrum med masse folk. Stranda Sykkelklubb har fått til ett ritt som kan bli til noe stort, både navnet og stedet har appell. Hva med å ha kjørt en liten prolog/noen runder i sentrum før vi stakk ut slik att publikum kunne fått sett oss mer?Sitat slutt"

Vi har iallefall en god jobb å videreføre her Stranda Sykkelklubb!


Den som ikkje har gyldig lisens må betale engangslisens. Kryss av i feltet for turrittlisens på påmeldingssida vår.

Påmelding på www.alperittet.com eller til Stranda Sykkelklubb , Pb 207,6201 Stranda, eller Tlf.97617842 eller e-post :post@stranda-sykkelklubb.com

 

(Foto: Bjarne Bekkeheien Aase, Sunnmøringen)
Fra starten i 2003
 
Første pulje til Jakobvn

Endelig på fjellet

 

På Jellestien

Vi håper det er mange som kan kome på årets Alperitt Sykkel. Vi har fått mykje skryt for naturopplevelsen frå en del av deltakarane, så det er slett ikkje nødvendig å ta dette som eit levebrød for å være med. Det er åpent for alle over 14år (trimklasse).