Utstyr for strandsykling

Introduksjon

Hvis du liker å komme deg ut i naturen, og se litt på hvordan folk og dyr har det i rolige og avslappende omgivelser, er strandsykling noe for deg. Strandsykling er en sport under sterk vekst hvor du sykler på strender. Du trenger ikke bare sykle på strender, men en av poengene er så sykle på strender slik at du kommer deg så nærme naturen som mulig – i tillegg til at du er rett ved havet. Sykling er noe som blir mer og mer populært. Vi ser at folk sykler i byer, på fjellet, i skogen og nå på strender.

Når du sykler på strender er det viktig at du bruker grunnleggende og annet utstyr. Vi har derfor laget en liten liste over ting som kan være spennende og artig for deg som liker å sykle å ha med seg på neste tur. Du trenger ikke å gjøre noe av dette, men du bør absolutt tenke på dette da det fort kan være at ting ikke helt går som det skal og du er lagt unna folk eller vei. Dette kommer nok veldig an på hvor du er og hvor du sykler hen. De fleste steder i Europa ligger ved folk, men i Norge kan det være at du havner steder du ikke hadde tenkt på.

Grunnleggende utstyr

Når du sykler på strender er det viktig at du tenker på hva du trenger. Det første du trenger er en sykkel. Det er ganske opplagt og sikkert ikke noe som man glemmer så raskt. Hva du ellers trenger kommer nok mer an på hvor du skal og hvor lenge du skal være borte. Om du skulle være borte en time eller noe trenger du kanskje ikke noe mer enn vann og kanskje noe annet å ha med deg i tilfelle noe skjer. Er du borte i flere dager så kan det være greit å ta med seg regntøy, sovepose og annet som kan være greit for å holde seg varm og tørr.

Sykkelsett er viktig å ha med seg. Det som mener med sykkelsett er ting som du kan bruke til å reparere sykkelen din om det er noe som skjer som ikke skulle ha skjedd. Hva som kan skje og hva som skjer er ofte to ganske forskjellige ting. En av tingene som kan skje eller ofte skjer er at du punkterer. Når du har punktert må du ha lappesett. Lappesett er derfor noe som skal ligge i utstyrsbaggen din når du drar på tur. Andre liker å ta med seg litt mer enn det som noen typiske deler som kan bli ødelagt og som de vil bytte ut.

Beskyttelsesutstyr

Når du skal på tur er en av de aller viktigste tingene beskyttelse. Du må passe på at dine lemmer og ditt hode har den beskyttelsen de trenger. Ta derfor med deg en hjelm og bruk den uansett hvor du er. Det kan også være greit å bruke beskyttelse som beskytter dine knær og albuer om du sykler steder hvor sanden er veldig løs. Er du på vei til et sted så kan det være greit å bruke annet type besittelse, men også ta med andre klær eller andre ting som kan brukes der du er i tilfelle det skulle være noe som kan gjøres dit du kommer som du ikke ville bruke de samme klærne for.